«سیدرضا شهرستانی افزود: اسلب از جمله محصولات فولادی است که به صورت نیمه ساخته (فرآوردههای میانی نورد فولاد) تولید میشود و اگر تبدیل به ورق شود صادرات آن سود و ارز زیادی را نصیب کشور میکند.
وی با بیان اینکه سیاستهای اشتباه باعث شد که سال گذشته دو میلیون تن اسلب به خارج از کشور صادر شود، گفت: پس از آن انجمن تولیدکنندگان فولاد توانست دولت را متقاعد کند به صورت شراکتی اسلب پس از تبدیل به ورق فولادی به خارج از کشور صادر شود.
این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به مزیتهای صادرات محصولات فولادی بیان کرد: میلگرد تا شعاع یک هزارکیلومتر صادر میشود، اما صادرات ورقهای فولادی تا شعاع هفت هزارکیلومتری مزیت بزرگی است.
شهرستانی اظهارکرد: هزینه تمام شده تولید میلگرد در کارخانههای فولادی کمتر از ورقهای فولادی است به همین خاطر بیشتر کشورهای جهان به تولید میلگرد در داخل رغبت بیشتری دارند.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: فولاد یک محصول استرتژیک است که اگر در طبیعت باقی بماند زنگ میزند لذا بهتر است با تبدیل آن به یک محصول فولادی این محصول فورا در بازار عرضه شود.
شهرستانی تاکید کرد: تولید لوله، پروفیل و قوطی در ایران به فناوری پیچیدهای نیاز ندارد و کارخانههای فولادی به راحتی میتوانند این محصولات را تولید کنند لذا تبدیل اسلب به پروفیل و فروش آن در بازار سود زیادی را نصیب تولیدکنندگان میکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سودجویی بیشتر در یک تصمیم اشتباه در حالی که بدون توجه به میزان مصرف کشور برای تولید پروفیل سالانه ۱۸ میلیون تن ظرفیتسازی شده است، در بهترین زمان ممکن در سال ۲.۵ میلیون تن پروفیل تولید کردیم.
رئیس هیات مدیره گروه صنعتی کلاچ تاکید کرد: برای راهاندازی یک کارخانه تولید پروفیل یک هزار تنی در ماه، نیازمند ۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری است لذا تولیدکنندگان پروفیل در کشور با خرید مواد اولیه از درگاه بهین یاب، ورق فولادی را هم اکنون ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان میخرند و بدون آنکه آن را در حوزه تولید وارد کند با قیمت ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان در بازارآزاد میفروشند و این در ایجاد التهاب در بازار فولاد کشور بسیارتاثیرگذار است.
شهرستانی تصریح کرد: برای جلوگیری از التهاب بازار فولاد باید مواد اولیه بهدست مصرفکننده واقعی برسد و اجازه ندهیم دلالان و سودجویان مواد اولیه را در بازار آزاد بفروشند.
عضوهیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان کرد: مشکل اساسی این است که بخشی از التهاب بازار فولاد کشور به نبود نظارت کافی در این بازار بر میگردد در حالی که با عرضه و تقاضای مناسب باید مشتریان واقعی محصولات فولادی مورد نیاز خود را از بازار تهیه کنند.
شایات ذکر است، پیشتر این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرده بود که در پایان سال ۹۹ میزان تولید فولاد در کششور به ۳۰ تا ۳۲ میلیون تن افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع کل محصولات فولادی تولیدی در ایران به ۲۸ میلیون تن رسید. گفت: پیشبینی ما این است که از ۳۲ میلیون تن محصولات فولادی ۱۱ میلیون تن آن به ورق اسلب اختصاص یابد و بین ۱۹ تا ۲۱ میلیون تن شمش فولادی نیز برای تولید تیرآهن، نبشی و میلگرد مهیا شود.
لینک کوتاه : http://rouzegaremadan.ir/?p=2502